Logga

Logga

onsdag 22 april 2015

Kippar och överslag!

Bootcampet rullar på med ett härligt gäng som gjort fantastiska framsteg på bara 2,5 vecka! De flesta är mer eller mindre vältränade redan från början, och att då lägga på lite korrekt teknik ger oss snabba resultat.

I söndags var det tyvärr lite kaos i hallen eftersom friståendegolvet skulle rättas till och städas samtidigt som det var lite extra grupper på plats, men nu riskerar vi inte att snubbla på några "bulor" i golvet i alla fall. Vi fick göra det bästa av situationen och körde mycket luftgolv och började på handvolter och huvudvolt.

Igår onsdag var läget desto bättre. Per som jobbar på Gymnastikförbundet Öst var på besök och blev precis som jag imponerad över hur duktiga alla är. Det var helt klart rekord på pling-klockan, på övningar som frivolt, överslag ("handvolt") över häst (!!!), vipp hjulomsväng i barr/räck, och till och med kippar!!! En kommentar var "tänk om jag klarar kippen innan min dotter" - riktigt häftigt.

Vi ska inte heller glömma grunderna: kullerbyttor, handståenden och hjulningar börjar närma sig toppklass och det gör en noggrann typ som Vix riktigt glad. :D Tack för en jätterolig träning!

På söndag avancerar vi på bom och börjar introducera rondat och flickis!

Glömde helt av att fota men här får ni ett klipp med en riktigt cool snubbe istället. Norsken Espen Jansen är den som tävlat Mälarcupen (tävling i Sthlm) flest gånger - killen är född -68! Respect!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar