Logga

Logga

söndag 3 maj 2015

Frivolter

Idag hade vi en riktigt grym träning. Först körde vi lite stationer för att bli bättre på rondat, handvolt och flickis, sen testade vi på flickis från trampett. Här gäller det att övervinna mentala hinder. Att våga hamna ur balans, hoppa bakåt, ta i, och lita på att det ordnar sig :-). Vi hade ett modigt gäng som kom en bra bit på väg, och vi är bara halvvägs in i bootcampet!


Sedan gick vi över till trampolin och blev kompis med både de stora trampolinerna och vår sprillans nya trampolin-track. Allt från sitt- och ryggstuds till frivolter, handvolter samt ett gäng gymnastiska hopp, testade vi på.

Lite frustration och svordomar kom fram ibland - "hur svårt ska det vara att ha armarna ovanför huvudet?!" Men klyschigt nog - övning ger färdighet och det går oftast bara att fokusera på en sak i taget, och sedan nästa grej först när den första sitter. Hur lång tid det tar varierar :-). Att hitta studsen, spänna sig och ha kontroll på kroppen i luften är en utmaning bara det. Kom ihåg att (artistisk) gymnastik blivit framröstad som världens svåraste sport - ha tålamod!

Riktigt bra jobbat av allihop, många fina frivolter blev det!!! Som bonus t.o.m. dubbelvolt från en av gymnasterna i gänget!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar