Logga

Logga

onsdag 6 maj 2015

Handgående!

Idag fortsatte vi att jobba på vårt handstående och började även gå på händer. Vi är ute efter ett snyggt handgående där vi inte får en vinkel i axeln + svank, och där fötterna och benen hålls ihop. Det enda vi gör är att tilta fötterna lite bakåt så vi får lite vikt "framåt" och måste börja ta steg med händerna för att balansera upp. Detta kommer vi jobba vidare på!

Vi fortsatte sedan med att köra våra framåtvolter och olika hjulningar på luftgolvet samtidigt som vi körde hopp på hästen. Där är överslaget en utmaning, det kräver mycket explosivitet. Armarna ska upp vid öronen och träffa hästen på nolltid. När händerna tar i ska fötterna redan vara på god väg mot taket samtidigt som ryggen är krummad och kroppen spänd - en utmaning för de flesta. Vi tränar som vuxna oftast inte så pass snabba rörelser, som dessutom kräver så mycket koordination och kroppskontroll.

Träningen avslutades med cirkelstyrka, bl.a. kullerbyttor i ringar, pikbrytningar från handstående ner till 90 grader, utfallssteg, boxhopp, uppdrag (pullups) och tåhävningar. Vi glömde som vanligt fota under träningen så här är en bild från stretchen på ett trött gäng som kämpat väl! :-)

På söndag börjar vi med salto - vår nästa bakåtvolt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar